GUIDE: Få styr på dit skiudstyr til ferienFiled under : Skitøj

Inden længe nærmer efteråret og vinteren sig og dermed skisæsonen, der for mange med hang til udendørsliv er årets højdepunkt. Skiferier er nemlig en forrygende måde at komme væk fra hverdagen, om det så er med vennerne eller familien. Når turen går mod Norge eller sydpå, kan du derfor være sikker på ét: Det er ikke hverdagen, der fylder dit hoved.

Læs med, når vi guider dig til den bedste start på din skiferie med alt, hvad du behøver at vide om udstyr og påklædning.

Alt det inderste

Når du forbereder din skitur hjemmefra, kan de første skridt være at overveje alt den beklædning, du skal medbringe. Har du eksempelvis styr på skiundertøj og skistrømper?  

Det er en god hovedregel altid at medbringe flere sæt skiundertøj, også selvom du kun planlægger at tage væk på en weekendtur. Gør du det, slipper du for at vaske – for du kan godt regne med, at turen ned ad pisterne efterlader dig varm og svedig. Gør derfor dig selv denne tjeneste og brug i stedet tiden om aftenen på en kold øl og hyggeligt samvær.

Overvej i forbindelse med køb af skiundertøj, hvor du skal hen. Tager du nordpå eller har du planer om at ramme Italien på din skitur? Svaret på dette spørgsmål skal guide dig i dine køb af det helt rigtige udstyr. Rejser du nord for Danmark, sætter dette eksempelvis strengere krav til dit skiudstyr, der skal holde dig varm, når temperaturen sniger sig langt ned under frysepunktet.

Denne pointe gør sig på samme måde gældende for dit valg af skistrømper. Vær derfor fremme i skoene og køb skiundertøj og strømper, der matcher det klima, du rejser til. Slå med fordel temperaturen op forinden, stik så ned til din lokale forhandler og sørg for det udstyr, du får brug for.

For tag ikke fejl – det rette udstyr giver dig den bedste tur, da du både vil opleve at holde på varmen, mens du samtidig kan ånde, når du elegant bevæger dig op og ned ad skipisten.

Alt det yderste

Med det inderste lag på plads kan vi bevæge os videre mod de ydre lag af tøj.

Afhængigt af temperaturen og i hvor høj grad du har tendens til at fryse, vælger mange at bruge en fleece-trøje udover skiundertøjet. Står du på ski et sted, hvor du kan blive mødt af snefald, kan en elefanthue eller en halsedisse samtidig sørge for god varme omkring hals og ansigt. Tænk i denne forbindelse over, at din kropsvarme forlader kroppen via hovedet, hvis du ikke dækker dig til.

Det yderste lag indebærer herudover det helt oplagte: skijakke og -bukser. Tænk i denne sammenhæng over ikke at gå for meget på kompromis med kvaliteten pga. prisen, da det er denne del af skiudstyret, der holder dig tør og varm. Det samme gælder for skihandsker, fordi du med kolde hænder ikke holder længe på bjerget.

Har du lyst til at føre dig lidt frem? Vælg en skijakke i en stærk eller anderledes farve og vær sikker på at blive genkendt på pisten blandt alle de sorte og grå sæt.

Det sjove: gadgets og udstyr

Vi er nu nået frem til sidste del af dit udstyr på skituren, og nu begynder alt det sjove.

Overvej i første omgang, hvorvidt du har lyst til at leje støvler og ski på selve skiresortet, eller om du har mod på at investere i dit eget (eller allerede ejer ski selv). Ejer du dit eget udstyr, kan du i højere grad sikre dig et helt optimalt fit – og så vil du kunne skabe et fedt og sammenhængende look på pisten. Vælger du at leje, har det dog også sine fordele, da du eksempelvis slipper for at transportere ski og støvler fra Danmark.

Når vi taler om udstyr, er skibriller altid helt centralt, da de er uundværlige for enhver skiløber på pisten, øvet som begynder. Vælg med fordel et sæt briller med et farvet glas, der gør det nemmere at se konturerne i sneen. Tro os, det gør en større forskel end som så!

Skulle solen titte frem, vil du desuden få brug for almindelige solbriller og sågar også solcreme. Her findes mange muligheder, og du kan måske overveje at benytte briller til sport eller udendørsliv, hvis du ejer et par i forvejen.

God fornøjelse på pisterne med dit nye skiudstyr.

Share

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a reply